torsdag 14 juli 2011

`Doktor Westerlunds blomma`

Vid det senaste besöket på handelsträdgården hittade jag förutom växterna till trädgården också en rosengeranium eller `Doktor Westerlunds blomma`. Det är en doftpelargon, vilket inte kan betvivlas. Den doftar ganska starkt om man rör vid bladen.


För den pelargonintresserade finns mera att läsa i denna bok.

Ha en bra dag,
Kristina2 kommentarer:

 1. Hej! Kul att du kikade in till mig och vad roligt att hitta en till som gillar väskor! Å jag har många=) Vilken fin klocka du visade i ett tidigare inlägg, den var verkligen unik.

  Igår kväll såg jag trädgårdsdrömmar på TV och då berättade man att förr om någon hade ont i örat så tog man ett blad från Dr Westerlund, rullade ihop och stoppade in i örat och så vips var öronvärken över. Den kallades även för fisblomma för om någon i de finare hemmen förr råkade fisa så gick man fram till blomman och strök lite över bladen så dolde doften från blomman fislukten. Alltid kul med kuriosa information=)

  Ha en fin lördagskväll!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Tack för titten hos mig! Så kul med en ny bekantskap norrifrån! Dr Westerlunds blomma hör för mig ihop med min mor. Hon hade alltid en i sovrummet för hon ansåg att den var hälsobringande. För alltid förknippar jag den fräscha citrondoften med min lilla mamma.

  Trevlig lördagkväll.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera