Av en händelse råkade jag komma in på Hembakningsrådets hemsida. Smaka på det - Hembakningsrådet - det låter synnerligen rekorderligt. På hemsidan anges att rådet startades 1959 av några svenska livsmedelsföretag och syftet var att informera om och inspirera till hembakning. Det kanske inte alls var så men jag ser framför mig bestämda damer i fotriktiga skor som knådar stora bulldegar och med största beslutsamhet går in för uppgiften att lära svenska kvinnor (det var väl mest så 1959) att baka.
På hemsidan finns recept och annan information. För den vill baka med surdeg så finns det en beskrivning om hur man matar en surdeg. Rådet är kanske mest känt för att ha instiftat Kanelbullens dag den 4 oktober.
|
Fotograf Kristina: Mina bullar |
|
Fotograf: Agneta Thorsén, Hembakningsrådet |
|
Fotograf Agneta Thorsén, Hembakningsrådet |
|
Fotograf Agneta Thorsén, Hembakningsrådet |
Trevlig lördag,
Kristina
Hej,
SvaraRaderavill du bli medlem i fabiken,
så sänd ett mail till inspirationfabik[at]hotmail.com så skicka vi mer info
Med vänlig hälsning
-caisa