Creme Brulée
1 st vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
6 äggulor
3/4 dl strösocker
råsocker
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Ge det hela ett uppkok, dra av och låt svalna i 15 min.
Vispa äggulor och socker lätt. Ta bort vaniljstången och häll gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Fördela smeten i formar och ställ formarna i vattenbad (hett vatten) i långpanna. 125 grader och 60 - 75 minuter.
Råsocker (eller strösocker).
Recept från ICA-kuriren
Hälsningar,
Kristina
Champagne kan passa även andra dagar än nyårsafton. Lite lyxigt kan det kännas, men man kanske skulle lyxa till det lite oftare./M
SvaraRaderaJag tror du har rätt i det, mera vardagslyx under 2014!
SvaraRadera/Kristina