Det har knappast undgått någon att det har blivit väldigt mycket rönnbär i år. Jag plockade in lite igår för att göra rönnbärssylt. Gott till framförallt vilt av alla slag.
Rensa bären, skölj dem och lägg dem i en gryta. Koka tills de är mjuka, rör i socker och koka tills de ser klara ut. Skumma och smaksätt gärna med lite konjak.
Vilka fantastiska bilder och så otroligt mycker rönnbär! Har inte vågat mig på att koka sylt på rönnbär för jag har fått för mig att det är giftigt men så kan det ju inte vara!
Våra vänner bjöd i helgen på rönnbärsgele som de kokat. De hade även blandat i äpplen och smaksatt med kanelstång. Smakade mycket bra tillsammans med älggrytan vi åt. /M
Nej, rönnbären är abolut inte giftiga men lite beska i smaken. Det är gott att smaksätta sylten/gelén med något, ska vid tillfälle prova äpple och kanelstång. /Kristina
Så härligt med alla rönnbär, här hade vi inga iår så jag letade med ljus och lykta innan jag fick ihop så det räckte till LITE sylt!
SvaraRaderaHa en fin söndag.
Vilka fantastiska bilder och så otroligt mycker rönnbär! Har inte vågat mig på att koka sylt på rönnbär för jag har fått för mig att det är giftigt men så kan det ju inte vara!
SvaraRaderahttp://husprojektet.bloggplatsen.se
Våra vänner bjöd i helgen på rönnbärsgele som de kokat. De hade även blandat i äpplen och smaksatt med kanelstång. Smakade mycket bra tillsammans med älggrytan vi åt. /M
SvaraRaderaNej, rönnbären är abolut inte giftiga men lite beska i smaken. Det är gott att smaksätta sylten/gelén med något, ska vid tillfälle prova äpple och kanelstång.
SvaraRadera/Kristina