Gårdagens födelsedagstårta, här kommer receptet som utlovat. Beroende på tycke och smak kan man välja att göra den med antingen jordgubbar och jordgubbssylt eller med hallon och hallonsylt.
Med jordgubbar! |
Med hallon! |
Tårtbotten
175 gr Marabouchoklad (jag använder ljus choklad men enligt receptet ska det vara mörk)
100 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gr socker
100 gr smör
4 äggulor/4 äggvitor
Fyllning
1 dl sylt
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Glasyr
1,5 dl vispgrädde
225 g Marabouchoklad
Garnering
Jordgubbar och vispgrädde
Smörj en form, 22 cm i diameter och klä botten med bakplåtspapper. Smält chokladen och blanda ihop ingredienserna till botten. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Grädda i 35-40 min i 175 grader.
Halvera kakan när den har svalnat och bred på sylten, vispad grädde och skivade jordgubbar. Spara några jordgubbar till garnering.
Koka upp grädden till glasyren, dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i bitar. Rör till dess att chokladen har smält och bred/häll den över kakan. När den har stelnat så spritsas grädden på och garneras med jordgubbar.
Lycka till,
Kristina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar